9 april 2007

S får dadda-folkets stöd!


























Utomlands kallas Sverige i folkmun för en "nanny state" dvs. en dadda-stat. Med andra ord en överbeskyddande stat som bestämmer det mesta åt sina medborgare från vagga till grav. Svenskarna eller dadda-folket uppfattas som tysta, osjälvständiga, passiva och livegna i en nation som skapats av socialdemokraterna för att lätt kunna styra landet med ständiga skattehöjningar och bidrag. För Sverige är verkligen en nation av bidragsberoende. Var femte hushåll för att vara exakt! En nation där den kvävande socialdemokratiska bidragspolitiken fortfarande hänger likt en demonisk överbeskyddande mor över befolkningen.

Vi bytte regering hösten 2006. Nu kunde Sverige äntligen bli lite självständigt och lite mer som resten av världen. Nu har vi den mest kompetenta regering Sverige någonsin haft. Regeringen överglänser alla socialdemokratiska regeringar som någonsin suttit vid makten. Nu är det människor med arbetslivserfarenhet och utbildning som sitter vid maktpositionerna. Inte gamla lågutbildade gråsossar som fått jobbet för lång och trogen tjänst.

Men hur reagerar det bidragsskadade dadda-folket på den nya uppgraderade regeringen? Jo, med ett rungande: "Heja socialdemokraterna! Ni är bäst! Bu för borgare!"

Och jag som trodde att svenska folket uppskattade rätt kompetens på rätt plats och handlingskraft. Men ack så fel jag hade.

Nu har regeringen Reinfeldt levererat gång på gång. Korrigeringar. Slopanden. Förbättringar. Man har sänkt skatten för dem som arbetar så att alla arbetare tjänar mer än någonsin, infört effektiva nystartsjobb för långtidsarbetslösa, slopat fastighetsskatten för att folk inte ska tvingas från hus och hem, slopat förmögenhetsskatten för att få in mer kapital i landet, ekonomin är på topp, man har sänkt a-kassan vilket sänkt arbetslösheten mer än någonsin, lärarna får mer och mer makt tillbaka i skolan, de gamla får fler rättigheter och garantier, regeringen levererar gång på gång på gång.

Men hur reagerar det bidragsskadade dadda-folket på förbättringarna? Jo, med ett rungande: "Heja socialdemokraterna! Ni är bäst! Bu för borgare!"

Och jag som trodde att svenska folket uppskattade att man nu gör exakt som man sa att man skulle göra innan valet istället för på socialdemokratiskt manér bryta i stort sett alla löften. Men ack så fel jag hade.

Socialdemokraterna med västvärldens mest avancerade propagandamaskin satt igång den största ”du-är-mer-beroende-av-sossestaten-än-någonsin-kampanj” någonsin. LO har via facken och fackombuden spridit sin propaganda varje dag sedan den svidande valförlusten att varenda förändring regeringen gör är en försämring för dem och en förbättring för "de rika", att alliansen startade klassamhället den 18 september 2006, att regeringens politik är inhuman och destruktiv när den i själva verket är precis tvärtom. Propagandan har fullkomligen sprutat ur varenda sparkad socialdemokratiskt kommunalråd det senaste halvåret via bloggar och insändare.

Och hur reagerar det bidragsskadade dadda-folket på sosse-propagandan? Jo, såklart med ett rungande: "Heja socialdemokraterna! Ni är bäst! Bu för borgare!"

Och jag som trodde svenska folket bestod av egensinniga och oberoende pionjärer, starka män och kvinnor med egna drivkrafter. Men ack så fel jag hade.

Folket ger alltså S sitt fulla stöd men ingen verkar ställa frågan varför? Varför föredrar folket en socialdemokratisk regering? Är det för att Göran Persson pensionerat sig och bara lämnat packet kvar i partiledningen? Är det för att S är knäpptysta och inte presenterar en alternativ politisk linje? Är det för att de inkvoterat en ärke-fifflare till partiledare? Är det för att S representerar bidragspolitik? Folket kan inte heller så mycket att vara missnöjda med eftersom regeringen gör exakt det de sa de skulle göra innan valet.

Nä, det är ju självklart så att socialdemokraterna helt enkelt inte är värda det stöd de nu åtnjuter. Stödet är orimligt, orättvist och upprörande. Det är pinsamt och löjeväckande. Det är en tragisk masspsykos i regi av propagandamästarna själva.

Det är dags att skärpa till er, svenska folk! Sluta sura som sossar och ryck upp er!

Jag är hoppfull. Jag tror att dadda-folket snart kommer att växa upp och frigöra sig från den socialdemokratiska bidragsmentaliteten. Jag tror att svenskarna äntligen är redo att resa sig och bli lika självständiga och oberoende som de en gång i tiden var. Jag tror på att svenskarna kommer att inse att vi alla mår bäst utan att ha socialdemokrater vid makten. I många många år framöver...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med i stort sett.

Utveckling på att komma ifrån bidragberoendet har kommit längst i de tre storstadsregionerna och Halland. Det kan beror på att större andel av folken är egenföretagare, har amerikansk livsstil och är icke arbetslösa.

Det är lyckligtvis så att egenföretagare, självförsörjare, rika, medelklassen blir allt fler i Sverige. Förr eller senare kommer socialdemokraternas idéer om kollektiva systemet från betongdammiga 1900-talet anses som föråldrad och åker ut ur politiska scenen i senare del av kapitalisms 2000-talet.

Detta kommer nog ske med ett draghjälp av globaliseringens krafter som icke väntar på oss bidraginriktad svenskar.

Anonym sa...

Oj så fel man kan ha men ändå vis rätt..Anledning därför Sverige ser ut som det gör är för att dom låginkomstagare har sämre utbildning och att sossarna sabbade skolan en lång tid tillbaka..Svenskarna är inte dumma dom är bara inte utbildade att veta bättre i historia och i politik..Dadda tramset kan du lägga ner människa..

Att få bukt med bidragsberonde kräver en rörlig aktiv arbetsmarknad och ett fungerande skolväsande från botten till toppen..Sverige är rätt stort land på liten befolkning så vi måste för eller senare offra landsbyggden vilket vi inte gjort än..Sen krävs det av politiker att börja va ärliga mot folket med NAIRU och lindra smällen för dom som sitter där och är inflations dämpare..

För så lätt är det inte som du skriver..Jag röstade på M för jag är mer liberal av mig än sosse..Men till och med jag fattar att vänstern har vissa poänger som är verkliga och som inte kan argumenteras bort..Men en sak håller jag med dig om Sverige är en nanny-stat som måste man är trött på..

Anonym sa...

Du har nog fått det hela om bakfoten.

Sänkt skatt!!
Du menar arbetsavdraget.
Jo men då stog ju alla partiledarna i Alliansen på gräsmattan och bedyrade att det var ’finansierat’ (förhöjda a-kasseavgiften, bilförsäkringen, sänkta ersättningar till fd. arbetare, och företagare som anställt ’svår’ personal.
Det betyder att det är ett ’nollsummespel’.
Den Statliga skatten är höjd med uppåt 35-miljarder.

Vilka tvingades flytta från sina hem för fastighetsskatten??
Nu SKALL ’fattigpensionärerna’ betala 1% högst 4500:- eller vad det var.
Tidigare var det max 4-5% av inkomsten.
Det blir i många fall högre avgift än tidigare för dom ’o-rika’.
Reavinstskatten har ökat med 50%!! Från 20-30%.
Lägg märke till att avgiften bara har flyttats, summan är densamma.

Arbetslösheten:
!!!!
Kolla i statistiken, 06 minskade arbetslösheten.
07 !!! ja kolla själv.
Hur många FLER har fått jobb 07 än 06?

Och tyvärr så är dom jobb som erbjuds som ’cirkulationsjobb, typ 60:- i timmen.
Jo du tvingas att ta dom jobben vilket du kan försörja dej på dom eller inte.
Du cirkuleras ju i ’tvångsjobb’, AMS – jobb med % av tidigare a-kassa som lön, vilket gör att a-kassan och lönen hela tiden sjunker.
Vilket gör att skatteinkomsterna inte blir så däringa lysande.
Om du jobbar 8-timmar om dan i 52,14 veckor (jul-påsk, hela faderullan) per år så skrapar du ihop 125 000:- i lön.
Normaltid ger ungefär 97000:-
Men det fixar ’hästskitsteoremet’.

Arkivet


Se statistik