2 juni 2007

Att argumentera med stenar...



Socialister saknar argumentationsförmåga. Detta grundar sig i första hand i att de saknar en praktiskt fungerande politik. Socialismens tillhör världens mest beprövade och största politiska misslyckanden. Därför flyger gatstenar och flaskor mot polisen när de i frustration protesterar mot G8-mötet.

Men jag skulle tro att 80-90% av "demonstranterna" inte vet vad de protesterar mot eller varför. Och om man skulle göra en åsiktsundersökning i dessa våldsgrupperingar så skulle man finna en ideologisk häxkittel av knarkliberal anarkism och fascism uppblandad med kommunistisk arbetarromantik.

Förvirrade vanföreställningar om frihetens fullkomlighet i diktatoriska strukturer florerar även bland dessa grupperingar.

De är alltså offer för extremistpropaganda som slåss mot väderkvarnar med stenar och flaskor. Och jag tror att deras föräldrar är tacksamma för att det bara är tårgas som kravallpolisen skjuter mot deras barn.


Externa länkar: SvD DN

Twingly.se

6 kommentarer:

Hansa sa...

Japp!

Björn Fridén sa...

Jag skulle vilja påstå att jag har argumentationsförmåga

Jonas Gifting sa...

Ok Björn, what ever...:-)

Vill du ha din Carlgren t-shirt eller inte..?

http://anti-oppositionen.blogspot.com/2007/01/test-t-shirt.html

Anonym sa...

20 000 demonstranter på vänsterkanten är samtliga presumtiva terrorister och huliganer. Gränsen mellan att inte agera med annat än att skandera kommunistfloskler i “demonstrationstågen” till att dra ner rånarluvan över ansiktet och börja bryta upp gatsten är hårfin. Den legitima våldsideologin är aldrig långt borta för en vänstersympatisör i och med att den identifierade “fienden” -samhället och etablissemanget- finns alldeles inpå. Med en skruvad världsbild om att föra en kamp och på så sätt placera sig utanför alltings gemenskap och ansvar känns den kastade gatstenen eller familjebilen man nyss vält och tänt eld på helt rätt.

Klepke sa...

Jag var där och gick tillsammans med ickevåldsaktivisterna. Då svarta blocket började bryta upp gatorna och beväpna sig sprang vi fram och bad dom sluta då våld bara skulle resultera i polisaggressioner, att polisen kuna rättfärdiga undantagstillstånd, tårgas och 16000 kravallpoliser, och att media skulel få en lysande chans att mörka våra åsikter och vår kritik.

De svarta svarade oss med långfingrar, glopord, spottloskor och tjejen som stod bredvid mig fick en flaska krossad mot huvudet.

Några minuter senare attackerade polisen och vi försökte säga att de inte skulle låta sig provoceras för då skulel de svarta få det kaos dom ville ha och allt skulel eskalera. Polisen svarade med slag från sina blyhandskar och vi blev intacklade i en vägg.

Jag vill gärna be er som inte var där att sluta döma ut oss över 70000 fredliga demonstranter som antingen huliganer eller passiva påhejjare till våld. Vi demonstrerade mot krig och miljöförstöring, mot det odemokratiska i att de rikaste ska få makten över hela tredje världen, och förövrigt också fatta beslut odemokratiskt över sina egna invånares huvuden. Låt inte våldsverkarna lyckas i sin kamp att mörka våra viljor.

Jonas Gifting sa...

Klepke:

Det var väldigt naivt av dig att tro att det inte ska bli bråk i en "G8-demonstration"...

Vet du vad du över huvud taget vad du "demonsterar" mot???


Se statistik