6 juni 2007

Ha en trevlig Nationaldag alla nya, unga och gamla svenskar!




Ha en trevlig Nationaldag alla nya, unga och gamla svenskar!

Och tänk på att socialisterna försöker stoppa och avskaffa nationaldagen och den lilla svenskhet och patriotism som vi uppvisar till förmån för "en röd internationell solidaritet".


Externa länkar: SvD

Twingly.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad är en nation? Är det en kultur?

Nej. Det är en organisation.
Om du tycker att det är hellajbans att fira firmafest får du hemskt gärna göra det. Men jag ska nog typ göra nåt kul, röka brass kanske, istället.

Det är klart att det finns en massa ljuv musik, god mat och trevliga människor i nationen och staten sverige. Men det har ju absolut ingenting med de gränsstreck som drogs upp för 100 år sedan att göra. Den kultur vi har i sverige är faktiskt inte unik. Och även om man vill vrida och vända på det så att det känns som att det är så, så är detta inte fallet.

Ja, visst är Svea-rige en klart egen mix av kulturer. Men det är ju England också, 'dammit. Och Saudiarabien, absolut. Liksom Härnösand och Ullared. Faktum är att man kan hitta ekosystem i nästan vad som helst var som helst. I en sko, i en blomkruka. Det är flummigt och ganska överflödigt att fira nationaldag.

Klart att det är helt okej att bo i sverige, det funkar rätt bra för mig. Men jag skulle inte göra en tradition av att fira att min bostad, för närvarande, finns och existerar. Skåla i nubbe och påpeka att: "Yeah! Fuck Yeah! Jag bor i lägenheten.. fan vad lägenheten är bra."

För det känns liksom överflödigt.

Men du,
fokus är suddigt och då kan det ju bli lite fel, va. Det är lugnt. Jag förlåter dig.


Se statistik