1 juni 2007

Vägrar tro att 45% stödjer S...



Vem, var och när ringer de upp folk på opinionsföretagen egentligen? Ingen vet.

S uppgång är nu bruten enligt opinionsundersökningarna men jag vägrar att tro att det fortfarande är 45% av svenska folket som föredrar en socialdemokratisk regering framför en borgerlig.

Jag vägrar tro att 45% vill återinföra den orättfärdiga fastighetsskatten och låta jobbavdraget konfiskeras av staten för att ge arbetslösa 80% i a-kassa!

Jag vägrar tro att 45% av svenska folket vill återinföra förmögenhetsskatten och återgå till den politik som Göran Perssons skapade massarbetslöshet, välfärdsförfall och utanförskap med.

Och jag är inte ensam om att tro att socialdemokraternas verkliga totala stöd i Sverige ligger runt 30%. Och varför tror vi det? Jo, för att opinionsföretagen inte berätta hela sanningen om sina undersökningar.

- De berättar inte vid vilken tidpunkt de ringer upp folk.
- De berättar inte vilka geografiska områden de ringer upp folk.
- De berättar inte vilka demografiska grupper de ringer upp

Jag har sagt det förr men det är verkligen värt att upprepas. Det ska bli mycket intressant att se opinionsundersökningar gjorda i juni-juli då de stora vinnarna av Alliansens politik har semester och kan vara hemma och svara i telefonen. Hela dagen.


Externa länkar: DN SvD

Twingly.se

9 kommentarer:

Unknown sa...

Nä. Helt ensam är du inte, men ganska.

Din typ av EAP-argumentation är du däremot nästan ensam om idag. Det är ju alltid en ljuspunkt.

Anonym sa...

OJojoj vilka förutfattade meningar du/ni har. Bara för att det inte går er väg tror ni inte på underrsökningarna. Jag kan meddela att jag blev uppdringd av TEMO och det var klockan 18.00 på kvällen. Så nog ringer dom allt på kvällarna också. Sen har jag lite svårt att förstå hur du/ni menar. Alltså bara för att man är hemma på dagarna så är man automatiskt vänster? herregud vad är det för skitsnack. Löjliga analyser ni kommer med.

Jonas Gifting sa...

Det finns en lång tradition där socialdemokraterna alltid gett mest till de som gör minst. De har köpt dessa sympatier under 75 års tid nu. De hjärntvättade stackarna.

Ringer du upp på dagen som de flesta opinonsföretag får du ett resultat som visar att halva Sverige stödjer S. När du som Skop koncentrerar uppringningen till kvällstid får de ett resultat som är snarlikt valresultatet 2006.

Om det vore val idag skulle Alliansen vinna med liknande siffror som hösten 2006.


Nikke:

Vad är "EAP-argumentation"?

Björn Fridén sa...

Fast opinionsundersökningarna brukar stämma rätt väl med valresultaten i tiden kring valen, så varför skulle inte samma metod fungera under resten av tiden?

Naturligtvis kan man ifrågasätta deras metoder, men att förutsätta att man bara ringer arbetslösa på dagtid utan minsta ansats till empiri är väl inte alldeles hederligt?

Nä, att skita i opinionsundersökningarna och istället prata med statyerna på sagerska är det väl bara du jonas och gurraP som ägnar sig åt.

Anonym sa...

Kanske inte så många är sossar men väldigt många. Dessa har extremt kort minne. Det de minns är hur skönt bidraget det är med bidrag. Att n å g o n annan står betalar skatten och jobbar livet ur sig.
Dom märker inte att partiet är mästare i att manipulera folket för att de ska behålla makten etc.
Helt enkelt 45% är korkskallar!

Jonas Gifting sa...

"Fast opinionsundersökningarna brukar stämma rätt väl med valresultaten i tiden kring valen, så varför skulle inte samma metod fungera under resten av tiden?"

Den sista opinionsundersökningen inför valet var exakt. Den gjordes på fredag och lördag innan valet på söndagen.

Anonym sa...

De olika instituten har olika metoder. Frågorna är ofta designade till att leda svaranden sett över längra period redovisar nästan alltid SIFO diggror i S-V favör och har orealistiska storlekar på extremgrupper.
Temo ligger bättre på spåret liksom flera andra.
Betrakta det som presenteras i pressen mellan valen som en form af smygpropaganda, det är det värde dessa undersökningar representerar.
Å andra sidan - varför bry sig - låt Mona m.fl. invagga sig och de sina i en falsk trygghet, så blir överaskninge större när valet börjar närma sig och folk tänker sig för mer innan de svarar.

Jonas Gifting sa...

"Å andra sidan - varför bry sig - låt Mona m.fl. invagga sig och de sina i en falsk trygghet, så blir överaskninge större när valet börjar närma sig och folk tänker sig för mer innan de svarar."

Helt rätt, Lars A.

Anonym sa...

Oppositionen leder med över 20%. En historisk hög siffra. Och detta i en högkonjunktur när ekonomin är strålande.Hur stort kommer inte gapet att vara om två år när landet befinner sig i den lågkonjunktur som redan börjat skymta.


Se statistik