27 maj 2007

En fet stämning väntar HTF...



HTF har inte ens stöd från de som de försöker överbeskydda...

"De som driver på den här strejken förstör så mycket för alla. Vi andra får aldrig komma till tals. Vi älskar vårt jobb".

Ovan citat är av David Andrén, en ur SAS kabinpersonal, som nu tar bladet från munnen och berättar hur det ligger till. Han fortsätter:

"Jag flyger som flygvärd på SAS, och jag protesterar mot påståendena att arbetsförhållandena är så dåliga. Det är inte sant. De här är en onödig strejk!"

Här pratar vi om misslyckad strejk. HTF måste nu omedelbart dra tillbaka sina krav. Strejken är nu enbart en uppvisning i maktfullkomlighet. Och det som facket uppvisar är en vidrig inställning och spär bara på deras redan dåliga rykte som maffia-organisation.

Blockad småföretagare. Hot och trakasserier. Påtvingade kollektivavtal. VD-löner till gruvarbetare och nu HTF:s munkavle på SAS-personalen och orimliga krav och girighet.

Hur många gånger ska facken tillåtas uppvisa detta smaklösa människo- och företagsföraktande beteende???

Jag hoppas innerligt att SAS nu skickar notan på denna strejk till HFT med en fet stämning på köpet...Stäm skiten ur facket!

Externa länkar: DN SvD

Köp ett klistermärke och stöd kampen mot facket!

Twingly.se

12 kommentarer:

Anonym sa...

Den där killen David är alltså nöjd med en grundlön på 21400kr efter 8 år i företaget. För all del så tycker jag det är en vettig lön utan utbildningskrav.

Kan jämföras med lågutbildade gruvarbetare i Kiruna som går ut i vild strejk när de bara får 24000 i grundlön.

Anonym sa...

Varför skall anställda ha någon strejkrätt över huvud taget? De skall ju för fan bara lyda sina överordnade och göra sitt jobb. De har inte betalt för att pissa, dricka kaffe eller äta. Passar inte galoscherna så är det bara att dra. Ifall de konstrar så borde de ju bara sparkas på direkten om det nu inte var för de djälva arbetsreglerna som sossesvinen hittat på.

Anonym sa...

Ingår webbutiken i Anti-Oppositions komplex?? Det är ju jättetrevligt! Jag kommer nog kanske köpa något senare. :)

Upp till kampen mot socialism!

Anonym sa...

23000kr/månad för att servera kaffe, plocka undan tidningar och berätta var nödutgångarna finns?

Låter som en ganska bra lön om du frågar mig...

Anonym sa...

Nietsche, varför ha någon demokrati över huvud taget? Suck... HTF och de anställda har mitt fulla stöd. Att vara kabinpersonel är ett ansvarsfullt arbete och kräver en god ersättning, något som 21000 i månaden INTE är efter 8 år i yrket.

Upp till kamp kamrater.

Jonas Gifting sa...

din inre röst:

Vi lever i en demokrati så självklart finns strejkrätt inbakat i detta. Men när strejken enbart representerar tjurskallig girighet utan medlemmarnas medgivande så är de demokratiska reglerna satta ur spel...


Anonym:

Ja, webbutiken är en del i expansionen i kampen mot facket och socialismen.

Med marknadskraft får vi sossen på knä...:-)

Anonym sa...

Vägen till högre lön går inte via strejk. Arbetsmarknaden är en marknad, att vara tjurig och göra så att arbetsgivaren förlorar en massa pengar tjänar ingen på.

Bort med kollektivavtal, mer av individuell lönesättning. Ju duktigare du är desto mer får du betalt.

Simple as that!

Jonas Gifting sa...

Keep it simple stupid:

Håller med i mångt och mycket.

Lön efter prestation torde vara en logisk lönesättare. Vill du ha mer i lön? Gör dig oumbärlig eller erbjud något extra.

Som det är nu blir varenda drönare belönad bara av att de släpar sig till jobbet några dagar i veckan...

Men sen måste de som räddar liv och sköter om och utbildar våra barn få mer i lön per automatik.

Samtidigt som byggnadsarbetarnas och grottkommunisternas löner måste sänkas kraftigt...

Anonym sa...

Jag tycker man skall göra som Ronald Reagan gjorde (med flygledarna): Sparkade de strejkande! Jag säger, byt jobb om det inte passar. De flesta av oss är vanliga kontorsråttor som inte kan strejka oss till orättvisa förmåner. De, som inte trivs med att jobba på SAS, får gå över till lågprisbolag. Vi lever i en dynamisk värld med stor rörlighet både för anställd och konsument.

Anonym sa...

Dessutom måste bygglönerna sänkas kraftigt. Alla samhällssektorer går på knä pga de höga byggkostnaderna. Det är dags att släppa in byggjobbare från Baltikum och Polen. Varför skall byggjobbare tjäna mer än lärare och civilingenjörer?

A nonym sa...

Din inre röst: Du missade uppenbarligen att de får traktamente också! Sedan deras uppgifter kan enkelt jämföras med en servitris/servitör enda skillnaden är på vilken höjd de utför sida jobb.

Anonym sa...

Stäm skiten ur facket? Nästan lite läskigt hur svaga kunskaper "bloggaren" har om svensk arbetsrätt och stämningsinstrumentet.

Facket må vara bajs min vän men de är i motsats till dig och dina vänner inte ett gäng studentikosa fånar som skriker enkelspåriga inlägg i en debatt de inte ens förstår.

Arkivet


Se statistik