28 maj 2007

Instruktion i utträde ur Svenska kyrkan...



Fram till 1996 rekryterades medlemmar till Svenska kyrkan huvudsakligen genom sin födelse.

En organisation som nyligen slutat tvångsrekrytera folk enbart genom att de föds ska undvikas som socialdemokraterna och fackförbund.

Dessutom är den enda troliga anledningen till att 75% av befolkningen fortfarande är medlemmar att de inte vet att de KAN gå ur eller vet HUR de går ur. Precis som folk som inte fattar att de kan gå ur facket och enbart vara med i a-kassan.

Här följer därför en kort instruktion:

1. Fyll bara i denna enkät.

2. Vänta i några arbetsdagar.

3. Ett diplomliknande papper kommer dimpa ner i brevinkastet där det står att du nu inte är medlem i Svenska kyrkan längre. Sweet freedom!

Ett utträde ur facket till a-kassan utförs på liknande sätt. Var dock beredd på att ditt utträde kommer att föregås med några känslomässiga hotbilder och försök att hålla dig kvar i "familjen".

Tack för påminnelsen att gå ur Svenska kyrkan, statsministern! Medlemskap i både fack och kyrka är varje medborgares demokratiska skyldighet att ifrågasätta.


Externa länkar: SvD DN

Köp en mugg och stöd kampen för en anti-socialistisk demokrati!

Twingly.se

9 kommentarer:

Anonym sa...

Att gå ur kyrkan kräver ett aktivt val. Det enda de 75% berättar är att svenska folket är lata - och eller okunniga och inte förstår aat de som medlemmar betalar skatt till en organisation som fråntagits de flesta av sina uppgifter - folkbokföring mm. Kyrkorna står tomma och fördomsfulla präster predikar för ett par gamla tanter (m/k). Mn behöver inte vara medlei Svenska kyrkan för att vara religiös eller troende. Gå ur och låt Svenska kyrkan reduceras till den storlek den förtjänar.

Anonym sa...

För er som tycks vara skadeglada över att Svenska Kyrkan har problem idag kan jag meddela att utanför Sveriges gränser expanderar kristendomen för varje dag och sprider glädge ute i världen.

Att Svenska Kyrkan har problem kan jag förstå efter att ha bott halva mitt liv i ett land där majoriteten människor är kristna och kyrkorna är fulla och det finns en glädje i kyrkorna som saknas i Svenska Kyrkan.

För er som vill komma närmare Gud, få skön kristen gemenskap med andra människor och må bra inombords rekommenderar frikyrkan. Har själv funnit en skön kyrka här i södra Stockholm där jag trivs och känner en gemenskap som jag inte funnit någon annanstans i detta sekulära kalla samhälle där människorna oftast ser ut som dom ska på sin egen begravning.

För er som fortfarande är lite open minded och nyfikna föreslår jag att prova besöka frikykor som ett annat alternativ och även ta en titt på TV-kanalen CNBC på söndagsmornar och se mer levande och medryckande predikan.

Predikade Svenska Kyrkan som Joel Osteen, Bayless Conley, Dr Dollar, Chrystal Cathedral m.m. hade kyrkorna i Sverige fyllts till bredden även här. Beleive me!

John Olsson

Jonas Gifting sa...

Jag har största respekt för kristna människor.

Men Svenska kyrkans metod att rekrytera är allt annat än ok.

Anonym sa...

Kollektivanslutning är avskyvärt och hör mer hemma i ett socialistiskt samhälle.
Till anonym vill jag bara säga att alla de stora religionerna, Buddhismen undantagen, har en mörk historia med korståg, heligt krig och i den mindre skalan kan man notera det åsiktsförtyck Svenska kyrkan historiskt utövat, inte helt olikt det som skett i kommuniststater.

Jag är glad över att leva i ett sekulärt samhälle och att jag inte blir förtryckt för att jag är ateist.

Anonym sa...

Ja, lika bra att börja i tid så att vi slipper allt för stora konflikter när den muslimska mojoriteten om 50år inför ISLAM som statsreligion med tillhörande sharialagar.

Anonym sa...

En annan sak:

När man skrev USAs konstitution för cirka 200 år sedan separerade man medvetet stat och kyrka. Där har aldrig funnits någon koppling mellan stat och kyrka och inga kyrko-skatter någonsin. Men kyrkorna är fulla och stora majoriteten amerikaner erkänner sig kristna.

Så ni som predikar för utträde från Svenska Kyrkan gör kanske kristendomen i Sverige en stor tjänst, då svenska folket småningom uppsöker frikyrkorna och rycks med den kristna vågen ute i världen.

För som vi alla vet är inte Sverige totalt isolerad från omvärlden. Det ofta bara tar längre tid för svenskar att förstå och ryckas med.

John Olsson

Anonym sa...

Eller så är det så att svenska folket är mer bildat och inte går på dravel som kreationism etc.

Anonym sa...

Så även fast man inte tror på rymdfén ("gud") så skall man vara medlem i svenska kyrkan för att det är lite sådär skönt och gemytligt?
Jag föredrar nog ett par äl på puben i glada vänners lag...

Hursom, till saken.
Vi (jag o sambon) har byggt ihop en liten site för att förenkla det där med att gå ur kyrkan.
Fyra enkla steg (tar max 5 minuter, exluderat promenaden till postlådan) o så är de klart.

Siten hittar ni här:
http://www.uturkyrkan.se/

Gå ur Svenska kyrkan.se sa...

Hej,


För er, som Lars A. sa, är lata så erbjuder vi en ännu enklare tjänst för att gå ur Svenska kyrkan. Vi skickar en personlig anmälan till dig, du behöver bara skriva under och posta i bifogat kuvert!

Läs gärna våra frågor & svar om utträde ur Svenska kyrkan innan ni bestämmer er. Om du har en obesvarad fråga ställer vi gärna upp, skicka ett e-brev till info@gaursvenskakyrkan.se.

Med vänliga hälsningar
Victor, gåursvenskakyrkan.se

Arkivet


Se statistik