29 maj 2007

Mona Sahlin oattraktiv utan smink...



Utan smink är Mona Sahlin inte ett attraktivt regeringsalternativ...

En statsvetare har skrivit en avhandling med titeln ”Konsten att vinna ett val”. Bland ingredienserna återfinns:

1. En ny partiledare.
2. Att partiledaren står i kontrast mot motståndarnas ledare.
3. Att partiet är en del i ett enat regeringsalternativ.
4. Att partiet och dess regeringsalternativ innebär något attraktivt för många väljare.


Låt oss nu för skojs skull applicera dessa kriterier på "Socialdemokraterna - det nya folkpartiet".

1. En ny partiledare.
Jodå, socialdemokraterna lät uteslutningsmetodens välja Mona Sahlin som ny partiledare. Hon hann knappt bli medlem i facket innan. Otippat, förnedrande och pinsamt för större delen av "rörelsen". Men som någon sa: Sätt en schimpans som ordförande för S och sossarna fortsätter ändå att rösta på dem.

2. Att partiledaren står i kontrast mot motståndarnas ledare.
Jo tack, socialdemokraternas partiledare står i bjärt kontrast mot statsministern. Mona Sahlin är gnällig, svamlig och sävlig. Lägg därtill att hennes debatteknik och retorik ligger på SSU-nivå. Fredrik Reinfeldt framstår trots sin ringa ålder, i jämförelse med Mona Sahlin, som en stor och trygg internationell statsman. Mona känns mer bara som vilken tant som helst.

3. Att partiet är en del i ett enat regeringsalternativ.
En av socialdemokraternas många akilleshälar blottas när man pratar regeringsalternativ. De vill helst regera själva och har så gjort trots sina samarbetspartier. Nu ska de bilda ett regeringsalternativ med kommunister och ett enfrågeparti. I opposition. Den amatörism som länge dominerat dessa partier kommer nu att lysa upp som ett starkt varningsljus mot väljarna. Deras spretighet och brist på gemensamhet gör ett seriöst och trovärdig regeringsalternativ till en avlägsen vänster-vision.

4. Att partiet och dess regeringsalternativ innebär något attraktivt för många väljare.
Mona lovade förändringar och opinionen sköt i höjden. Redan nu har det visat sig att dessa löften var luft värda. Det blir inga förändringar utan man behåller Göran Perssons politik från katastrofåren 2002-2006. Om socialdemokraterna tillsammans med de andra oppositionspartierna vinner valet 2010 så återinförs en gammal beprövad metod som vi vet skapade massarbetslöshet, fattigdom och katastrofsituationer inom vård, omsorg och skola.


Socialdemokraternas har redan presenterat dessa vallöften inför valet 2010:

- Återinför fastighetsskatten: alla husägare ska föraktas och sugas ut som alla andra som äger någonting i Sverige.

- Återinför förmögenhetsskatten: det ska återigen bli fult och svårt att vilja bli rik.

- Höj a-kassan ofinansierat: vilket genast innebär att arbetslösheten kommer att öka och att låginkomsttagare tvingas betala för det.

- Höj a-kassan finansierat: vilket genast innebär att arbetslösheten ökar och att jobbavdraget måste slopas. Inkomstskatten för alla som arbetar höjs kraftigt. Låg- och medelinkomsttagare drabbas värst.

- Återinför stopplagen: de offentliganställda kan somna om. Vården ska inte konkurrensutsättas på ett sunt och positivt sätt.

- Staten ska äga företag: staten ska återigen kunna skapa orättvisa monopol som enbart kommer "statens svarta hål" till gagn.

Det är ganska förbluffande att socialdemokraterna vill återinföra en politik som vi alla vet är fullständigt misslyckad. Vi har ju facit på det. Men det visar att socialdemokraterna fortfarande lever i en alternativ verklighet. En verklighet där man inte ser vad deras politik ställt till med. Samtidigt arbetar de ständigt med att "släta över och gå vidare", kamouflera och sminka över. Men om Monas mascara blir ännu mer klumpig än vad den är så får hon snart ledas fram. Av partitoppen.

Och utan smink är Mona Sahlin inte ett attraktivt regeringsalternativ...


Twingly.se

5 kommentarer:

Anonym sa...

Värst vad du tycker om att leka med Photoshop och har dessutom löjligt mycket tid att skriva inlägg. Nåja, alla kan ju inte tillhöra den produktiva befolkningen. Inte ditt fel.

Jonas Gifting sa...

Photoshop? Vad är Photoshop? :-)

Anonym sa...

Så man får inte vara partiledare om man inte är snygg? Vad gör då Fredrik Reinfeldt som statsminister? Jag vet, vi sminkar honom!

Jonas Gifting sa...

Anonym:

Jisses, läs gärna inlägg innan du kommenterar...Det blir så korkat annars...

Anonym sa...

Ja visst blir det korkat. Man skall ju ta seden dit man kommer.

Arkivet


Se statistik