9 maj 2007

Världens girigaste strejk!




Låt mig påminna alla om att gruvarbetarna strejkar för att de vill:

- tjäna 2.000 kronor mer än bankirer
- tjäna 4.000 kronor mer än präster
- tjäna 7.000 kronor mer än poliser
- tjäna 10.000 kronor mer än brandmän

Jag tror att "gruvfyllona" drabbats av någon slags masspsykos eller delirium där nere i gruvan. Storhetsvansinne verkar de ha i överflöd.

Lägg där till att ett hus kostar i genomsnitt 900.000 kronor, en lägenhet 190.000 kronor. De bor alltså i stort sett gratis. En matkasse köpt i Kiruna är garanterat billigare än en matkasse köpt i Stockholm. Gruvarbetarna bor alltså gratis och äter billigt. Deras månatliga omkostnader är löjligt små.

Ändå kallar de det för en vild och nödvändig strejk. Jag finner inga andra ord än att det här måste vara världens girigaste strejk!

Källa: SCB (baserat på genomsnittlön/yrke i Sverige)


Twingly.se

9 kommentarer:

RookieBloggaren sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!

Anonym sa...

Det är sjukt när facket blir något som pressar för så mycket som möjligt i lön.

Man blir ju upprörd...

Anonym sa...

Lägg dessutom till att de har ett av Sveriges bästa incitamentsprogram med alla möjliga förmåner man kan tänka sig...

Men det är klart girigheten kombinerat med deras självbild (åh vad det är synd om oss norrlänningar som föder hela Sverige) leder väl till sådant.

Undrar om LKAB skulle få gehör för höjd lön när det går bra - och sänkt lön när det går dåligt? :)

Anonym sa...

Ser här att fler här borde ta sig ner i en gruva för att se och känna av hur lätt det är att tjäna de där 27 000 kronorna i månaden gruvarbetarna tjänar.
Fler skrivbordsnissar som jobbar i mindre produktiva branscher än gruvindustrin, som t.ex. höga tjänstemän i kommunen, tjärnar långt mer än gruvarbetarna i Norrland. Men ingen klagar på att de tar ut flera tiotusentals skattekronor i månaden!
Sen kan man tycka att den vilda strejken är fel men enligt senaste uppgifterna från LKAB så var deras lokala avtal sämre än det centrala avtalet. Det var det som uppbringade konflikten, dock för sen då avtalen redan skrivits under. Strejken borde kommit innan då fredsplikt råder, så dt blev en vild en, men nu är den ju över så.

Anonym sa...

"Vid kansliöverläggningen mellan Gruvornas Arbetsgivareförbund och IF Metall konstaterades att det av LKAB föreslagna slutbudet, inom ramen för de avslutade lokala förhandlingarna, inte är i överensstämmelse med det centrala avtalet."

– När det stod klart för oss att både Gruvornas arbetsgivarförbund och IF Metall konstaterade att vårt slutbud stred mot det centrala avtalet var beslutet enkelt. Vi följer spelreglerna, säger han till TT.

http://www.kuriren.nu/%5CGEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1519477&CategoryID=2764&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID=

Anonym sa...

Snälla, åk till Malmberget och tala om det för dem!!! Snälla!

Jonas Gifting sa...

Jag skulle gärna åka upp och säga ett par sanningens ord till dessa grott-kommunister.

De är i desperat behov av kontakt med civilisationen...

Anonym sa...

Men varför gör du inte det då? Vad hindrar dig? Tandläkarpriserna eller?

Jonas Gifting sa...

Knappast, LO-Nicke. Grott-kommunisterna blir fromma som lamm när man ryter till...Man använder samma teknik som "Mannen som talar med hundar". Om man visar vem som bestämmer blir de lojala och flitiga arbetare...

De är ju arbetare och står i beroendeposition, eller hur?

Att vara arbetslös i Kiruna är nog ingen höjdare. Speciellt då den enda kompetensen de har är att skotta grus i en skottkärra.

Samtidigt finns många kompetenta invandrare som knackar på och kan göra ett bättre jobb till en tredjedel av kostnaden av en bortskämd grott-kommunist...

Arkivet


Se statistik