29 maj 2007

Pär Nuder beundrar Anders Borg i smyg...



Tänk om vi haft en socialdemokratisk regering nu. Pär Nuder hade med enfaldig envishet fortsatt att höja skatten för alla för att som det heter "bevara välfärden". Utan en tanke på oss som bor i den sk. "välfärden". Och han hade fått hållas eftersom socialdemokraterna inte har en aning om hur en ekonomi ska skötas.

Anders Borg är helt klart den mest kompetenta finansminister vi haft. Han har till skillnad från sin företrädare kunskaper nationalekonomi. Jag vill så gärna påminna er igen att socialdemokraterna först nu i opposition anställt två nationalekonomer för att hjälpa Pär Nuder förstå simpel nationell ekonomi!!! "Sent ska syndaren vakna" som gammalt folk brukar säga...

Där Anders Borg nu, med sin kompetens, ser möjlighet att låta alla i Sverige ta del av vårt ekonomiska överskott med skattesänkningar skulle alltså Pär Nuder bara se skatte- och bidragshöjningar.

Nu när Pär får hjälp att förstå Anders Borgs budget så tror jag att han i själva verket börjat beundra Anders Borg i smyg. Men Pärs trånande blickar är dock inte besvarade...


Externa Länkar: DN

Twingly.se

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nationalekonomin, Lektion #1:
Budget - som man tror att det skall gå.
Utfall - som det gick.
Se vidare Budget och Utfall från regeringen Bildt. OBS! Med minusteckan (-) avses förlust eller underskott, med milj. avses miljarder.

Jonas Gifting sa...

Den gamla käpphästen. Att ni sossar på hal is aldrig lär er...

Den ekonomiska krisen orsakades av S och rensades upp av Centern just pga nationalekonomisk inkompetens inom S.

Du är så ägd, Strix:

http://anti-oppositionen.blogspot.com/2007/04/tv-gamla-sosse-lgner-avsljade.html

Anonym sa...

Hoppla, när argumenten tar slut så tar visst invektiven vid. På tal om käpphästar så galopperar de fram i din förklaring. Så vi avvaktar väl tills Borgs bokslut görs. Visst ja, man kan ju alltid täcka underskotten med utföräljning så nettot kanske inte blir så illa ändå.

Javisst är jag ägd, ägd av en outsinelig lust till kunskap om tingens ordning. En manisk vilja att se vad som är bra och vad som är dåligt oavsett om det kommer från den ena eller den andra politiska skolan.

Om man som du bara ser det man vill se så lurar man bara sig själv. Men eftersom du nu skapat detta pajkastarforum så får du väl tåla att andra också ger sig in i leken. Lite röd jordgubbsylt gör sig så bra mot den blåsvarta bakgrunden.

För att travestera din slogan om facket: Alliansen är baisse.

Anonym sa...

Självklart har SAP varit tvugna att anställa nationalekonomer. Sitter man i regering har man en handfull opolitiska tjänstemän som jobbar med budgetarbetet.
Du är väl inte så korkad att du tror att Anders Borg sitter uppe mitt i natten och snickrar ihop budgeten själv. Nej han precis som förra regeringen har tillgång till finansdepartementets opolitiska tjänstemän, som jobbar där oavsett vilken regering Sverige har.

Är det några mer korkade kommentarer du har så kan vi ju diskutera dem senare.

Anonym sa...

Beundransvärt att du orkar vara seriös i detta forum "anonym". Visst finns det en förträfflig sakkunskap bland de opolitiska tjänstemännen.

Tyvärr hjälper det inte om sturiga politiker tar beslut utan beaktande av ett bra beslutsunderlag. I fallet med utförsäljningen av statliga verk så anser ju Riksrevisionsverket att ett godtagbart beslutsunderlag inte finns och det gör ju inte saken bättre om besluten genomdrivs på sådana grunder.

Olof Palme myntade uttrycket "Politik är att vilja". Alliansen verkar vilja lägga till satsen "men inte kunna".

Anonym sa...

Som bekant har alliansen inte längre något stöd i opinionen. Vore det val idag skulle s, v och mp vinna. Och detta trots en brinnande högkonjunktur skapad av socialdemokraternas politik.

Alliansen har vunnit sina framgångar på att använda socialdemokratiska markörer som arbete åt alla och byggandet av välfärdsstaten. Det är bara det att i praktisk politik står alliansen för något helt annat. Alla offentliga utgifter skärs ned. All välfärd skall klaras av med mindre resurser. Det är ingen satsning, tvärtom.

Trist. Men 2010 är alliansen ett minne blott, förmodligen långt innan. Fp och Kd måste snart bryta sig ut innan de helt förtvinar, uppätna av moderaternas.

Jonas Gifting sa...

Snyggt jobbat Strix...Du är en värdig besökare på Anti-opposition.

Du är välkommen tillbaka. Bring a friend!

Tack för tipset till en ny t-shirt! Jag byter ut ett ord bara. Håll utkik i webbutiken..:-)

PS. Blev du mycket ledsen över att det var dina gemena favorit-socialister som orsakade den ekonomiska krisen under 90-talet, strix? DS.

Hasse Elektriker sa...

När nationalekonomer har haft hand om statsfinanserna har det väl inte gått speciellt bra eller?

Jonas Gifting sa...

Nu går det inte bara bra för svenska företag. Nu går det bra för svenskarna också.

Däri ligger en av skillnaderna mellan rött och blått. De röda belönar en liten del av folket med bidrag. De blå belönar hela folket med skattelättnader.

Arkivet


Se statistik