29 maj 2007

Strejken över - nu börjar kriget...



SAS och HTF har nu tecknat avtal. Strejken är alltså över. Nu börjar kriget mellan en förlegad vänstermentalitet och alla entreprenörer, alla arbetare, alla nya och gamla företag i Sverige.

Nu börjar allvaret, fackfolk!

Nu vet vi spelreglerna. Ni kommer möta hårdare motstånd än någonsin tidigare. Nu tar vi av oss boxhandskarna. Vänstern har visat att de hellre ser att företag går med förlust, helst i konkurs och att folk blir arbetslösa än att de resonerar med sunt förnuft som normala människor.

Facket ser hellre att de som sätter brödet på arbetarnas bord går under än viker undan orimliga och hafsiga krav.

Ungdomar som ser detta lär sig förakta facket och fackets representanter. De lär sig förakta vänsterns mentalitet. Vi kommer att se fler och fler företag växa upp med ett utpräglat hat mot facken. Fler och fler företag kommer förkasta idén om kollektivavtal. Fler och fler kommer gå ur dessa förbund av tjuvar och banditer.

Så summa summarum: Tack HTF, för er klumpfotade tjurskallighet! Ni har säkrat återväxten av hatet mot facket med god marginal!


Externa länkar: SvD DN

Twingly.se

9 kommentarer:

Anonym sa...

Upp flyga orden - tanken den star stilla, du, ett arbetstids avtal handlar om att man ska ha en bra arbetsmiljo, tid att kunna ha lunch, ga pa toaletten, Facket, det ar ju vi som jobbar, vi vill garna ha en topp relation med foretagsledningen. Fast varlden ser annorlunda ut nu an nar Janne Carlzon var VD, sa behovs det nog en ny tandning av SAS andan, lite mar jaklar anamma och de flesta skulle nog valkomna VD mfl att gora nagra arbetspass med kabinfolket, lastarna, check in folket, som Janne brukade saga dar "sanningens ogonblick" intraffade (dvs dar SAS personal mote kunder.

Anonym sa...

Ursäkta, men hur kan man i en seriös blogg skriva "facket är bajs"? Den aggression som ligger under ytan på denna blogg är rätt skrämmande tycker jag.

Hansa sa...

Jag tycker det är en suverän blogg. Fortsätt som ni börjat! Aggressionen "som ligger under ytan" har länge legat under ytan och bubblar upp nu när locket tagits av.
Anna Drangel: Jag tror uttryck som "facket är bajs" är någon form av subkulturuttryck; nyligen i en kampanj mot narkotikaanvändning hette det "Knark är bajs".
Under många år har den politiska dagordningen satts av vänstern. Nu behöver liberalismen utrymme och då kommer svängarna att tas ut rejält till att börja med.

Jonas Gifting sa...

Tack Hansa! Anti-opposition kommer alltid att vara en nagel i ögat på den enögda oppositionen.

Anti-opposition tvångsmatar dem med sin egen medicin.

Och som du säger:"Aggressionen'som ligger under ytan' har länge legat under ytan och bubblar upp nu när locket tagits av."

Tack för att du förklarade för socialisten om "Facket är bajs"...:-)

Anonym sa...

Fortsätt för hela världen med denna blogg. Jag rekommenderar den till alla. Med en sådan blogg behöver Alliansen inga fiender. Här visar samhällets skadedjur upp sig i sin fulla glans och får livet på botten av en dypöl att verka intelligent!

Anonym sa...

Anna, seriösa bloggar skrivs inte av personer som gömmer sig bakom pseudonymer och alias.

Detta är en blogg som skrivs av personer som tycker uttryck som "kriget kommer" och bilder på "coola gubbar med vapen" är häftigt.

Hur var det Dogge uttryckte det? "Snubben trodde han var cool, för han hade en pistol..."

Dessvärre är det sådana som de här som gör att folk tror att liberala värdeingar är lika med hat och människoförrakt.

Anonym sa...

Hm, den som läste DI idag inser vilken lyxstrejk det handlar om. Känner många som jobbar på SAS och har aldrig hört ngn klaga på arbetsvillkoren. Tvärtom. Det är märkbart tyst om personalförmåner som att personal och anhöriga kan köpa extremt billiga restplatser på flyg världen över, ibland förlägga extra lediga dagar utomlands mm. Plus att man totalt sett inte jobbar så många timmar i månaden och ändå har bra betalt. Att man sedan har många resdagar och knappast kan kombinera det med ett normalt familjeliv är en helt annan femma - inget unikt för flygpersonal. Fråga vilken resande säljare som helst.
Facket har visat att de är en maffia som slåss mer för sin egen överlevnad än medlemmarnas bästa.
Hur kan man vara medlem i facket så som de beter sig?

Anonym sa...

Jari, jag tror också att bloggaren vill upp i väpnad kamp med facket. Det måste vara syftet med bilden?

Jonas Gifting sa...

Strix:

Tack för din naiva inställning...

Arkivet


Se statistik