19 maj 2007

Ingen vill vara socialist...



Bernard tar av sig de gråstarriga socialistiska glasögonen och ser världen med nya ögon...

Det är spännade tider vi lever i. Tider då ingen tycks vilja misstänkligöras för att vara socialist. Jag förstår dem. Värre innehållslösa gnällkärringar och misslyckade gnällspikar finns inte...

Som jag tidigare rapporterat så har socialismen avslöjats som misslyckad form av politik i land efter land runt om i vår värld. Här i Sverige satt det långt inne att slänga ut socialisterna och kommunisterna från makten. Opinionen visar nu att folk har abstinens efter höga och orättvisa skatter, kompiskorruption, despotiskt ledarskap och myndighetsstyrning.

Men i Frankrike är det tvärtom. Där flyr man från socialismen. Där har det nu gått så långt att president Nicolas Sarkozy t.o.m. kan utse socialisten Bernard Kouchner till posten som utrikesminister. Eller f.d. socialisten är en mer korrekt benämning på käre Bernard. Han har nämligen uteslutits ur det socialistpartiet för sitt "oförlåtliga svek" att hjälpa en höger-president.

Den humana öppenheten och fördomsfriheten tycks vara en väl utspridd floskel bland våra socialistiska förlorare världen över.

Nu väntar vi med spänning på att Göran Persson ska uteslutas ur socialdemokraterna för hans "oförlåtliga svek". Och så väntar vi fortfarande på att den där värmen från växthuseffekten och hoppas att den hinna komma hit upp till oss i norr innan midsommarafton...


PS. Undrar om Lars Ohly skulle ta uppdraget som utrikesminister om Fredrik Reinfeldt gav honom den chansen? Troligen inte. DS.


Externa länkar: SvD DN


Twingly.se

2 kommentarer:

Ola J Hedin sa...

Att säga att Frankrike flyr från socialismen är en rejäl överdrift; 47 % av väljarna ville se en socialist som president. Ja, det finns en bakåtgående trend för socialisterna. Ja, de kickades ut med besked 2002 och Sarkozys seger är stor. Ja, det är närmare 20 år sen de vann ett presidentval senast. Och ja, kommunistpartiet tappar mark. Men trotskisterna är på uppgång, socialisterna gör bra ifrån sig i lokalvalen (sen 2004 är 20 av 22 regioner på fastlandet styrda av socialister, varav Ségolène Royal är en) och medan vi genomför privatiseringar blir det mest prat och strejker i det här landet.m

Jonas Gifting sa...

Du verkar kunnig, Ola.

Min intuition säger mig att socialismen och kommunismen är på väg att självdö pga av alla misslyckanden. Du bekräftar detta men säger även att trotskisterna är på uppgång.

Detta verkar för mig orimligt. Trotskij hyllade Lenin som återinträttade Gulag där miljoner människor miste livet under kommunismen och revolutionen.

Kollar inte folk upp såna här saker innan de hänger sig politiskt???

Men om det du säger är sant så är det är djupt tragiskt för Frankrike och resten av den humana världen.

Arkivet


Se statistik