18 maj 2007

Mp - en surrealistisk parodi på ett parti...



Fler aktiva kolkraftverk. Vad 12 år med miljöpartiet vid makten ledde till...

Sengångarna i miljöpartiet har lyft på det oansade trollskägget och kräkts sig ur en anklagelse om att statsministern inte är trovärdig i miljöfrågorna. Jo, det är sant! Partiet med Sveriges minst trovärdiga ledare kritiserar Fredrik Reinfeldt för att vara icke trovärdig.

Jag vet att jag inte är ensam om inte kunna ta, denna surrealistisk parodi på ett politiskt parti, på allvar. Det är liksom lika främmande som att upphöja Göran Greider till Nobelpristagare i litteratur eller Peter Eriksson till minister i en regering. Isch!

Trovärdighet sitter inte i hur man säger sig kunna förändra verkligheten utan hur verkligheten ser ut när man förändrat den. Där brister det rejält i miljöpartiets tänka-så-långt-näsan-räcker-politik.

Ett bra exempel på detta är hur miljöpartiet hanterade den svenska kärnkraften. Som vi alla vet så satt miljöpartiet vid makten i 12 långa år och det enda de lyckades med var att stänga ett kärnkraftverk som ledde till att man genast tvingades börja elda ett gäng med smutsiga kolkraftverk för att kompensera för energiförlusten. Ironiskt nog så utmålar Mp kolet som en av de största farorna och bovarna i klimatfrågorna.

Miljöpartiet var också med om att godkänna en mångmiljard-kabel från Sverige till ett finländskt kärnkraftverk för att kunna importera den rena och miljövänliga kärnkraftsenergin till Sverige. Bra planerat, skogsmullar!

Så det enda som miljöpartiet lyckades med under sina 12 långa år vid makten var att misslyckas. Ironiskt nog så tvingade de själva fram en svensk miljökatastrof! Miljöpartiet har alltså fortfarande ingen aning om hur man driver en sund miljöpolitik på regeringsnivå trots sina 12 lååånga år vid makten i Sverige.

Det tål att upprepas, gott folk! 2010 ställs vi inför ett val. Vill vi ha rött misslyckat miljöparti vid makten igen som med stängda gränser och lokal socialism ska försöka lösa världens miljöproblem? Eller vill vi ha en effektiv grön borgerlig politik som bygger på globala samarbeten för en bättre miljö på hela vår jord?

Jag vet vad jag kommer välja för mina barns och nattsömnens skull.

= = =

Uppdaterat: Det bestämdes på miljöpartiets kongress idag att: "Den globala uppvärmningen får inte bli mer än två grader..." så vi kan alla vara lugna!!! Mp har bestämt hur mycket den globala uppvärmningen får stiga. Nu väntar vi med spänning på när sossarna kommer med ett lagförslag om hur mycket jorden får värmas upp.


Externa länkar: Svd Svd DN

Twingly.se

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig.
När såg vi en miljöpartist plantera träd? Det enda hittills kända sättet att tillfälligt (under trädets livstid) kunna neutralisera koldioxid.

Anonym sa...

1. Stängningen av Barsebäck var, som energipolitiken länge har varit, en uppgörelse mellan s, v och c. Miljöpartiet hade inget med saken att göra även om de välkomnade beslutet.

2. 12 år vid makten? Sossarna satt så länge ja. Först med stöd av Olof Johansson och Centern. Sedan i 8 år med stöd av Vänstern och Mp. Inget av dessa partier satt dock i regeringen.

3. 2002 till 2006 lyckades Mp uppnå väldigt mycket i sitt samarbete med sossarna, t.ex. en försiktig start på grön skatteväxling. En av många saker som den dåvarande oppositionen i högljutt tonläge kallade "grönt flum". Folkpartiet glömde tydligen bort att de själva förespråkar grön skatteväxling (http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/ListPage____46132.aspx) och Reinfeldt tar gärna åt sig äran för den miljöpolitik han kritiserade då, nu när han snackar miljö i USA. Han tycks själv ha börjat inse att miljöskatter är ett marknadsekonomiskt sätt att föra miljöpolitik, eftersom man på detta sätt får in de faktiska miljökostnaderna i priset på en vara.

4. Ditt bloggnamn "Anti-Opposition" är väldigt talande för svensk borgerlighet idag. Alliansen är en reaktion på andras politik och det räcker ofta med att sossarna eller de gröna är för någonting för att borgarna ska säga nej. I skolpolitiken ser man t.ex. alla nya idéer som flum och vill tillbaka flera decennier (där det i och för sig finns en del bra idéer att hämta). Det var dock regeringen Bildt som införde valfriheten i skolan, vilket dagens regering inte tycks gilla.

5. Hänvisa gärna till din källa till att "man genast tvingades börja elda ett gäng med smutsiga kolkraftverk för att kompensera för energiförlusten".

För en liberal, grön politik.

Jonas Gifting sa...

Daniel Johansson:

"Alliansen är en reaktion på andras politik och det räcker ofta med att sossarna eller de gröna är för någonting för att borgarna ska säga nej."

Hahaha...Jag kan inte sluta skratta...Hahaha...Jag som trodde att jag i längre kunde förvånas över opposionell verklighetsfrånvändhet längre men du lyckas, Daniel!!!

Barsebäck ersattes till största del med importerad el. En stor del av den el som importeras kommer från smutsiga kolkraftverk i Danmark, Polen och Tyskland.

Dessa kolkraftverk ger utsläpp av koldioxid som förvärrar växthuseffekten.

Ett Barsebäck i full drift gav samma mängd el som kolkraftverk som eldar 6 ton stenkol per minut.

Tack för det miljö(?)partiet!!!

Barsebäck har ännu inte erstts av något alternativ...

Anonym sa...

Jonas:
Kul att jag lyckas underhålla;)

Om man vill ha "Sveriges stöddigaste och mest träffsäkra motståndsrörelse mot den politiska oppositionen" kan det löna sig att läsa på.

Annars blir det mest stöddigt och inte så träffsäkert. Du kan inte sluta skratta, men kommer inte med något motargument till mitt i och för sig vinklade påstående om reaktiv politik. Alliansens partier, särskilt Fp, glömmer bort vad som står i partiprogrammet när man ska signalera tydlighet och icke-flum. Detta slår särskilt mycket tillbaka när de gröna ibland kommer med liberala förslag, då kan ju folkpartiet råka bli socialister för att markera avstånd;)

Inte heller några svar om faktamissarna om vilka som satt i regering innan Reinfeldt och hur länge de stöddes av vilka partier. Som sagt: Miljöpartiet kan inte lastas/få äran för stängningen av Barsebäck. Det var sossarna, vänstern och nuvarande näringsministerns parti. Miljöpartiet har alltså inte heller kunnat få påverka vad som ska ersätta Barsebäck, och man förespråkar ju som bekant ej heller kolkraft.

Ett tips är att läsa lite mer i de tidningar du länkar din blogg till och framför allt läsa de kommentarer du svarar på.

Och svara nu gärna något genomtänkt och inte bara hur skrattretande mina åsikter är utan något argument varför.

Jonas Gifting sa...

Daniel:

Du menar alltså att miljöpartiet inte ville stänga Barsebäck???

Hmm, intressant...Det ställer ju dem i en helt ny dager...

Arkivet


Se statistik