25 maj 2007

Oppositionens desperation



"You scratch my back and I'll scratch yours...and I'll lick your xxx" är sosse-sektens honnörsord...

Oppositionen är desperat. Socialdemokraterna försöker förbrilt rädda sina gamla kompisar som sitter på de statliga bolagen från att avslöjas som de inkomptetenta medlöpare de är. Att socialdemokraterna nu försöker få den statliga utförsäljningen att se ut som ett brott mot grundlagen visar att de skyr inga medel för att skydda sina sektmedlemmar.


UPPDATERAT: Vill inte verka kaxig men...Hate to say I told you so:
http://www.politikerbloggen.se/2007/05/25/3263/


Externa länkar: DN


Twingly.se

10 kommentarer:

BCEAlex sa...

En bloggspot för att försvara regeringen? Varför kan de inte försvara sig själva. Vad är nästa steg - att angripa de personer som vågar kritisera regeringen? Det har alltid funnits politiska missfoster men det här är oroväckande likt svineriet i USA! Gör något nyttigt för samhället istället!

BCEAlex sa...

Regeringen gör för övrigt ett lysande intryck vad beträffar inkompetens och regelsmitningar. Vad anser du om våra ex-ministrars sätt att hantera skatter och offentliga avgifter? Smart och effektivt / rationellt antar jag?

Jonas Gifting sa...

Regeringen kan försvara sig mycket bra mot oppositionens amatörpolitiker. Det är inte mycket mer än KU-anmälningar som den maktlösa oppositionen sysslar med nu för tiden.

Bloggens syfte är att oppositionen ska få smaka på sin egen medicin. Och du vet ju hur den medicinen smakar? Det är bara att svälja, bcealex. Utan socker i botten.

Alliansregeringen överglänser alla tidigare regeringar beträffande kompetens. Så kan du ge några exempel på denna påstådda inkomptens regeringen besitter eller är du en standard-sosse som bara påstår skit som du sen inte kan krysta fram?

Vänstern hyllar ju förbud av opposition i andra länder så varför inte så även i Sverige???

"Vad anser du om våra ex-ministrars sätt att hantera skatter och offentliga avgifter?"

Vet inte vilka ex-ministrar du syftar till men handlar det om att sänka skatten på arbete och höja avgifterna för dem som utnyttjar offentiga sektorn så är det ju lysande, effektivt, logiskt och rationellt.

Kollektivism tid är förbi. Kollektivism är orättvisa.
Orättvisa är socialism.
Socialism är ondska.

Mats Dagerlind sa...

Det är inte bara vänsteroppositionen som är kritisk till hur utförsäljningen av statliga bolag sköts. Nu var det faktiskt riksrevisionen som kom med allvarlig kritik och tunga borgerliga namn som Dick Kling på Timbro och Svenskt Näringslivs chefsekonom Stefan Fölster har också kritiserat Odell och menar att man i stället borde överföra ägandet direkt till medborgarna.

: a sa...

Privatiseringar är 80-tal.
80-tal är inte bara ute utan ful.
Fult, egoistiskt och "vitt" sammanstrålar i neoliberalismen.
Neoliberalismen, neokonservatismen, neoindividualismen är neoondska.

puzz

Jonas Gifting sa...

UPPDATERAT:

Vill inte verka kaxig men...Hate to say I told you so:

http://www.politikerbloggen.se/2007/05/25/3263/

Anonym sa...

Sossarna har tentakler överallt, det äcklar mig. Varenda institution, myndighet (riksrevisionen) m.m.

"Socialism är opium för folket"

BCEAlex sa...

Din begränsade kompetens verkar vara sträcka sig till att hyvla ur dig partifloskler.

För att vara specifik menade jag Cecilia Stegö Chiló, Maria Borrelius och Tomas Billström för att inte nämna Johan Forsell (stabschefen). Ministrar som är lysande exempel vad beträffar ens rättigheter att skita i att betala avgifter som man inte gillar eller hur? Självklart är det ok och visst borde alla göra så. Enligt din logik är väl det bara ett bra tecken på att tv-avgiften är orimlig i sig och att skatterna i sverige är för höga dvs att alla rationella medborgare borde skatteplanera! Sluta med dina spin uttalanden som låter rätt falsettartade utan snacka/kommentera vad som faktiskt har hänt.

Jonas Gifting sa...

BCEAlex:

Snacka om att hetsa bävrar i trähus...Har du ingen koll överhuvudtaget???

Alliansen sparkar ministrar som gör sig skyldiga för sina snedsteg.
Inom vänstern så belönas man istället för dem.

Kan du förklara det,BCEAlex?

Varför befordras Mona Sahlin till partiledare när hon gjort sig skyldig till nedan:

- Mona Sahlin betalade sin dagmamma svart 1990.

- Mona Sahlin struntar i att betala tv-licens.

- Mona Sahlin struntar att betala 30 000 kr i restskatt. Ärendet går till kronofogden.

- Under Mona Sahlins "time-out" så reser han till Mauritius och tar med sig en assistent och två livvakter. Allt på skattebetalarnas bekostnad.

- Mona Sahlin har köpt varor, hyrt bilar och tagit ut tiotusentals kronor i kontanter av skattebetalarnas pengar.

- Mona Sahlin hade för 7 år sedan 98 obetalda p-böter. 32 av dessa gick till kronofogden.

- Mona Sahlin har även gjort lite annat småfiffel såsom tagit ut 1,1 miljoner i lön ur ett förlustbolag som snabbt gick i konkurs och körförbud för obetald fordonsskatt på några bilar...

Kan du förklara det,BCEAlex?

Väntar med spänning...

BCEAlex sa...

Skall man kalla sig bloggare så borde man iallafall ha något som kallas för kreativitet och sakkunskap. Dina inlägg saknar tyvärr generellt bägge egenskaperna.

Mona Sahlin? Jag har inget intresse av att försvara henne eller det socialdemokratiska partiet. Varför skall jag behöva vara socialdemokrat helt plötsligt? Vet du vilket parti jag röstade på sist? Vad har du med den saken att göra? Spin och skitsnack funkar kanske med andra men inte försök inte ens slösa bort min tid eller undgå sakfrågan. Det skadar bara folks, inklusive min, uppfattning om din debatteringsförmåga gosse även om
det är dock kul att påvisa hur idiotiskt tom/enfaldig din reportoar för argumentering är.

För att repetera min föregående punkt. Flera regeringsmedlemmar (inklusive ex-medlemmar numera) har hittills påvisat en glasklar tendens baserat på dokumenterade handlingar (referens till ministrarna och skattefiffel etc i mitt tidigare inlägg) till att agera med arrogans och rent förakt för lagar och bestämmelser. Till skillnad från oppositionen råkar nu regeringen ha klart större inflytande på vad som händer och regeringsmedlemmarna MÅSTE därför utsättas för kritisk granskning. För deras och oss allas bästa.

Din inkompetenta och fantasilösa argumentering att alliansregeringen inte "värre än föregångarna" visar dock att du är helt omogen som individ och saknar förmåga till självkritik inklusive av medlemmar från det egna partiblocket. Individer som du är tyvärr till skada för vad som annars skulle kunan vara en sund demokrati. Om någon gör fel så borde det väl ändå vara partikamraterna som borde bli mest upprörda för att rötägg sätter partiet i ett klammeri, men nej, du tar hellre till desperat förnekande och pajkastande i alla håll (samt sidosparkandes på liggande typer som Mona) för att hålla externa kritiker borta. Patetiskt, sorgligt och intelligensbefriat. Mona skulle helt säkert jubla om alla hennes kritiker höll din simpla nivå.

Om du vill blogga som en ansvarig medborgare alternativt partimedlem så borde du tänka på ditt ansvar gentemot dina politiska företrädare och deras anvar mot dig samt allmhänheten och ge DEM konstruktiv kritik här också. Jag häpnas faktiskt över att DN har en länk till din sajt även om jag förutspår att länken inte lär existera länge till givet naturen av dina tidigare enfaldigt ensidiga inlägg. Nej, jag skall inte slösa bort min begränsade tid här. Titta du på dina apor och känn dig hemma.

Arkivet


Se statistik