27 maj 2007

Sol och socialism - en dålig kombination...



Hugo "Solstinget" Chavez som får Castro att verka lappsjuk...

Den här gubben älskas av vänstern i Sverige. Men vänstern i Sverige är livräddda för att uppleva det han utsätter sin opposition för. Lyckligtvis så krymper ju vänstern i Sverige. Men det blåser just nu en svag vänsterbris i de spanska regionvalen.

Vi vet ju av erfarenhet att socialism i kombination med sol och hett temperament allt som oftast utveckas till kommunistiska diktaturer. Vad händer i Spanien nu om fler regioner får socialister vid makten? Hur lång tid tar det innan Spanien förvandlas till ett Venezuela?

Hur länge dröjer det innan vi har en egen Chavez att tampas med i Europa?


UPPDATERAT: Det verkar som att den svaga vänsterbrisen i Spanien bara var en stilla fläkt som enbart förde med sig en gammal unken stank. Dött lopp i Spanien och ännu inga demokratiföraktande socialistiska demonstrationer...

Externa länkar: SvD

Köp några knappar och knäpp kommunismen på näsan!

Twingly.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nä fy fan för kommunisktiska diktaturer och demokratiföraktande socialistiska spanjorer. Tacka vet jag Franco. På hans tid var det ordning och reda!

Anonym sa...

Vad utsätter Chavez oppositionen för menar du? Högerns tjurskallighet över att den venezolanska staten inte vill betala för deras Kupp-TV är bara löjlig. Hur tror du det hade gått i Sverige om Tv4 givit sitt stöd åt en statskupp i Sthlm? Är övertygad om att de ockå hade förlorat sitt sändningstillstånd i marknätet.

Jag vet inte vad du anser vara demokratiskt. Men dagens styre i Venezuela är den första någonsin som ser till att folket får ta del av landets rikedomar, fattiga får lära sig läsa och skriva osv. Vad är det som är så beklämmande för högern, att kuppen 2002 inte fungerade, att över 70% röstade på Chavez?

Jonas Gifting sa...

Din inre röst:

Du kallar en kommunistisk diktatur för demokratisk. Du är inte medveten om vad som händer men jag ska försöka förklara så även du förstår.

Nej, det handlar inte om att staten ska betala "kupp-tv". Det är privatpersoner bakom tv-kanalerna som nu inte får sända vidare för att de är kritiska till Chavez.

Det handlar om att Chavez förbjuder dem att sända vidare. han förbjuder opposition. Detta gillar svenska vänstern men vill aldrig i livet utsättas för samma sak...

Säg den kommunistiske diktator som inte hr "folkets stöd", din inre röst???

Små människor vänder sig till kommunism. Alla andra människor föraktar kommunism.

Anonym sa...

Angående jämförelsen med Tv4. Står det i sändningsavtalet att dom måste vara lojala med den sittande regeringen för att få sända tv?
Om du är övertygad om att dom skulle förlora sitt tillstånd så vill jag att du redogör för det stycke i sändningstillståndet som ger stöd för detta.

Arkivet


Se statistik