21 maj 2007

Mera skit från Moore...



Michael Moore is a big fat liar...

Jag upptäckte för några år sedan vilken lögnare Michael Moore är. Dokumentären om honom "Manufacturing Dissent" bekräftade mina obeservationer.

Dagens uttalande ger mig de slutgiltiga beviset på att han är full av skit.

Han har ingen aning om vad han så självsäkert uttalar sig om. Att konkurrensutsätta sjukvården är inte samma sak som att sälja ut den. Men detta spelar mindre roll för Michael Moore som redan fått önskad uppmärksamhet kring sin film för sitt felaktiga och kaxiga uttalande.

Michael Moore är för mig sinnebilden av en gnällig och girig socialdemokrat. Han sprider orimlig kritik om allt och alla men har inte en enda egen lösning. Urtypen för en sann socialdemokrat.

Hur länge ska vi acceptera mera skitsnack från Moore? Hans spelade upprördhet och överdramatisering i filmen "Sicko" är äcklig. Om han nu blir blir så skakad och ledsen över vad som är sjukt i USA och i världen så borde "the big fat liar" börja med att rikta skalpellen mot sig själv.


Extern länk: SvD DN


Twingly.se

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så förbannat trött på denna självgoda lögnare. Han är bara ännu en kommersiell pajas. Det handlar nämnligen inte om principer för hans del, det handlar om att sälja halv-taskiga dokumentärer.

Anonym sa...

Förstår faktiskt inte eran upprördhet. Jag har spenderat mycket tid i USA och faktum är att en fjärdedel av befolkningen står utanför sjukförsäkring (ca 50 milj).

Enligt uppgift från en vän som jobbar i den amerikanska kongressen är även avsaknad av sjukförsäkring ett av de vanligaste skälen att bli hemlös i USA. Inte så konstigt med tanke på att det t ex kostar 600 dollar att bara åka ambulans till ett sjukhus i Washington DC. Sen kan en behandling antibiotika gå på 180 dollar i samma stad, folk har plötsligt inte råd med hyran.

Att första steget mot privatisering är att tillåta vinsdrivande företag på marknaden är inte långsökt, snarare empiriskt belagt. Jag vill ha sjukvård för alla, även i framtiden.

Anonym sa...

Hur kan ni bli så upprörda över att någon försöker propagera för att sjukvården ska vara fri för alla?
Det är ju givet att en kommersialisering är ett steg i motsatt riktning till det.

Jonas Gifting sa...

Michael Moore har ingen aning om vad han babblar om. Det är vad som upprör.

Anonym #2:

I Sverige handlar det INTE om att all sjukvård ska bli privat. Den ska konkurrensutsättas vilket är bra för alla.

Anonym sa...

Moore ljuger inte alls! Världen är full av skit och någon måste ju gräva i det, annars får företag hålla på som de vill. Exempel tobaksindustrin som raffinerar (bevisat via interna dokument) tobak för att nikotinet skall bli kraftfullare och mer beroendeframkallnde.

Jag är tveksam till privatisering av vården, konkurrens är inte alltid bra. Det är inte alltid det allenarådande bästa sättet att lösa saker på. Marknaden funkar inte så bra som en del vill påskina!

Jonas Gifting sa...

Marknaden är det enda som kan rädda världen.

http://anti-oppositionen.blogspot.com/2007/05/marknadsekonomi-rules.html

Moore har blivit rik på att ljuga och göra hönor av fjädrar. Precis som vilken sosse som helst...

Anonym sa...

Vill man ha "sjukvård för alla" är det väl bara att betala så att andra kan slippa? Moore är en idiot, det säger ganska mycket att de svenska sossarna ljublar över hans puckade uttalanden.

Unknown sa...

Det är fint hur sakliga ni är i er kritik av Moore. Ni visar ju verkligen upp många exempel på lögner och överdrifter. Skönt med ärlighet tycker jag.

/Mattias

Anonym sa...

qJa, vad vet denna Moore om svensk sjukvård och hur vi tänker lägga upp denna framöver. Att vänstern alltid-alltid motsätter sig nya grepp. Bakåtsträvare är dom hela bunten. Dessutom har jag inte hört ett enda ord om att det är bra när folk får ett arbete. Det utgör ju ett hot om arbetslösheten blir låg. Resten kan ni räkna ut själv!

Jonas Gifting sa...

LO och socialdmokraterna verkar besvikna över att Alliansens politik lyckats sänka till ungdomsarbetslösheten rekordnivå och ge 300 långtidsarbetslösa nya jobb i veckan via Nystartsjobb!!!

Man fördömer frenetiskt fungerande lösningar för att lura folk att tro detta också.

Så har de alltid gjort ända sedan Palmes tid.

Anonym sa...

Hoppas att Högern inte hinner förstöra sjukvården. Men dom kommer ju inte sitta kvar efter 2010 ändå... Sen är det bara för vänstersidan att ta 8-12 år på sig att bygga upp igen...

observer sa...

Nu är det så att även om man konkurrens utsätter vården så kan den vara finansierad via skattemedel. Det verkar en del inte ha klart för sig innan skrivet sin kommentar.

Arkivet


Se statistik