2 maj 2007

Den skelögda skatteguden Nuder



Om du vill se en sosse förvandlas till en fågelholk så fråga då efter bevismaterial på att höjd skatt leder till höjd välfärd.

Du kommer att få ett svävande svar. Du kommer att bli hänvisad till ditt egna sunda förnuft. Du kommer i bästa fall att bli presenterad inför olika statiska "tårtbitar" i ett nollsummespel. Men du kommer aldrig aldrig att bli presenterad inför några som helst bevis.

Men det är detta som socialdemokraterna tror på. "Världens högsta skattetryck leder till världens bästa välfärd", säger de. Även fast detta är grundligt fel så tror socialdemokraterna ändå på detta. Det kan faktiskt liknas vid att de tror på någon slags skattegud som ska komma ner och hela oss alla.

Vi har dock aldrig sett skymten av denna skattegudens påstådda förbättringar i välfärden under de senaste 12 åren då socialdemokraterna slentrianmässigt upphöjde den i regeringsmakt. Vi såg däremot försämringar inom ohyggligt många områden i vårt samhälle. Och i senaste skuggbudgeten missar den skelögda Nuder målet helt och hållet.

Socialdemokraterna kan alltså inte bevisa att den här skatteguden finns eller att den kan skänka oss de förbättringar som de påstår men ändå fortsätter de att predika vitt och brett om att alla måste åtlyda deras skattegud. Utan några protester. För välfärdens bästa.

Det brukar vanligtvis flytta in fåglar i fågelholkar som vill bygga bo och skaffa ungar. Men jag har aldrig sett en fågel flytta in i en svarslös sosse. Det ser jag som ett sundhetstecken. Hos fåglarna.



Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , Fredrik Reinfeldt, Moderaterna, Anders Borg, Pär Nuder, Välfärd, Debatt, Val 2010, Sverigedemokraterna , Folkpartiet, TV, teve, Första maj, 1 maj, Opposition, Dataintrånget

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja han är kanske skelögd Nuder men han drar sig åtminstonne från att kalla medborgare i Sverige för fitta,subba mm mm som nu Alliansens utrikesminister gör på sin blogg.

Inte lite sanslöst utan helt klart ett fall för en psykolog.Näää just det.Det la väl Alliansen ner i denna högkonjuktur ha ha ...

En varg är fortfarande en varg även om den inte åt upp dig första gången.

Ha det gott!. :)

Fredrik

Jonas Gifting sa...

Anonyme Fredrik:

Det låter helt barockt att Carl Bildt kallar någon för "fitta" och/eller "subba" på sin blogg.

Det är ju den vulgära vänsterns språk.

I normala fall skulle jag be om en länk som bekräftar ditt påstående men du verkar desperat och hormonstinn i sinnet så jag sätter en tia på att du sett i syne eller tolkat ett inlägg som en kratta.

Ha det gott själv!

Anonym sa...

Jag tycker det är lite skrämmande att du kan publicera alla dessa bilder på Nuder. Vet inte hur många bilder på honom du tittat igenom, men jag hade inte klarat av det.

Respekt!

Arkivet


Se statistik